Hlavní obsah

Senátorem se stal hned v prvním kole. Úspěch přičítám značce ANO, říká ostravský starosta Bednář

Ostrava

Ve volebním obvodu Ostrava-město 71 bude senátorem starosta nejlidnatější ostravské části Jih Martin Bednář z hnutí ANO. Hned v prvním kole senátních voleb totiž získal nadpoloviční počet hlasů, a to 51,84 procenta. Na druhém místě se ziskem 20,28 procenta hlasů je současný senátor, horolezec Leopold Sulovský (Ostravak).

Foto: Archiv Martina Bednáře

Novým senátorem se stane starosta Ostravy-Jihu Martin Bednář.

Článek

Voleb se v tomto ostravském okrsku zúčastnilo 27,27 procenta voličů, o senátorské křeslo se utkalo sedm kandidátů.

Věřil jste, že porazíte tak známou osobnost, jako je Leopold Sulovský?

Pochopitelně jsem si přál zvítězit a pana Sulovského porazit, ale určitě jsem si nemyslel, že to bude hned v prvním kole. Spíše jsem počítal s tím, že se utkáme v tom kole druhém.

Čím si myslíte, že jste voliče přesvědčil, aby pro vás hlasovali?

Svůj úspěch přičítám značce ANO. Věřím ale, že za tím stojí i můj skvělý tým na radnici, který se mnou 10 let pracoval na rozvoji Ostravy-Jihu. Děkuji všem svým voličům, ale i těm v Polance nad Odrou a v Proskovicích, kde jsem méně známý. Snažil jsem se ale mezi nimi být častěji a zintenzivnil jsem spolupráci s tamními radnicemi.

Žádal odložení voleb, senátorské křeslo opavskému primátorovi uteklo v prvním kole o půl procenta

Volby do Senátu

Ovlivnily vaše vítězství povodně?

Asi rozhodně méně než třeba v Opavě. Zrovna v našem ostravském obvodu, na Jihu, ty povodně tolik neřádily. Špatná situace byla například v Proskovicích. Ale v žádném případě to nebylo takové, jako například v ostravském Přívoze či Nové Vsi.

Budete senátorem a zároveň stále i starostou Ostravy-Jihu?

Určitě bych rád zůstal na radnici Ostravy-Jihu, abych dokončil rozdělané věci. V jaké funkci to ale bude, to se ještě uvidí. O tom se budeme bavit a řešit to na zastupitelském klubu a na jednání oblastního klubu ANO.

Čemu se chcete jako senátor věnovat?

Chci se věnovat třem oblastem: jednak ekonomice, která je důležitá pro naše občany, ale také obchodu s chudobou na ubytovnách. Rád bych i posílil pravomoce obcí.

Výběr článků

Načítám