Hlavní obsah

Neslibuji, co udělám, ale ukazuji, co jsem udělal, říká staronový senátor Jiří Čunek

Vsetínsko

V horní komoře parlamentu načne Jiří Čunek (KDU-ČSL) už čtvrté volební období. Post senátora v obvodě 77 – Vsetín obhájil s velkým náskokem už v prvním kole, když získal 16 414 hlasů, což byl zisk 56,76 procent hlasů. Druhou Yvonu Wojaczkovou (ANO) porazil o více než 23 procent, třetího Roberta Hampla (SPD+ Trikolora) dokonce o víc než 46 procent hlasů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jiří Čunek(KDU-ČSL) obhájil post senátora v obvodě 77 - Vsetín.

Článek

Co pro vás znamená, že jste post senátora obhájil už potřetí?

Já bych řekl, že to je nejen závazek, ale je to zároveň ocenění mé práce voliči, takže si myslím, že celou tu dobu, co jsem v senátu, tak pracuji pro Valašsko a svůj kraj. A samozřejmě pro Českou republiku. Takže myslím, že pracuji dobře a že to je toho výsledek. A jsem za něj samozřejmě vděčný. Víte, když člověk něco dělá a dělá to poctivě pro druhé a ti druzí to neocení, tak je zklamaný. Když to ocení, tak má radost. Tak já tedy mám radost.

Které z těch čtyř senátních voleb byly pro vás nejtěžší?

Přiznám se, že nevím. Myslím, pro mě nebyly nikdy příliš dramatické, protože to beru tak, že se nabízím voličům. Ne tak, že slibuji, co udělám, ale ukazuji, co jsem udělal. A jestli výsledky mé práce ocení, tak je to dobře. Když ne, tak tam nejsem.

Letošní rok volby vůbec, ať už krajské nebo senátní, ovlivnila řada věcí. Co podle vás nejvíc?

Myslím, že ten protest proti vládě Babišovi zase vyšel. On umí tu politiku dělat.

Budete chtít nějak rozšířit svůj záběr v senátu, nebo budete pokračovat v tom, co jste dělal? Nebo chcete přinést nová témata?

Uvidím. Jsem zároveň starostou a senátorem (Jiří Čunek je starostou Vsetína - pozn. red.), tak uvidím, jak to bude všechno dál.

Záznam: Studio Novinek ke krajským a senátním volbám 21.9.2024Video: Novinky, ČTK

Pět kandidátů míří do Senátu z prvního kola. Je to historicky nejvíce

Volby do Senátu

Výběr článků

Načítám