Článek
Návštěvníci budou mít možnost vidět studenty v akci při přípravě a aranžování pokrmů a nápojů, přípravě a dekoraci slavnostních menu a stolů a budou mít samozřejmě i možnost výsledky práce studentů na místě ochutnat.
Přilákat nové studenty
„Cílem akce je maximálně medializovat cestovní ruch, lázeňství a gastronomii v Mariánských Lázních v kontextu popularizace pracovních pozic. Chceme rovněž zviditelnit Střední hotelovou školu v Mariánských Lázních jako dobrou příležitost k získání kvalitního vzdělání a dovedností v oblasti gastronomie a přilákat nové studenty – potenciální pracovníky v majoritním podnikání města,“ říká Radek Šnajdr, předseda představenstva Mariánskolázeňské asociace cestovního ruchu.
Přes sto padesát neobsazených míst
Nedostatek pracovních sil právě v oblasti gastronomických služeb je v Mariánských Lázních je podle něj velmi akutní. „Členové naší asociace, kteří zaměstnávají více než 1700 pracovníků v oblasti lázeňství, gastronomie a doprovodné infrastruktury, aktuálně nabízejí přes 150 volných pozic zejména mezi kuchaři a číšníky. Tato místa se nám dlouhodobě nedaří obsadit. Bez dostatečného počtu kvalitně vyškoleného personálu nebudeme dlouhodobě schopni nejen zvyšovat, ale ani udržet kvalitu poskytovaných služeb a tím i zajistit spokojenost čím dál náročnějších hostů, kteří do Mariánských Lázní přijíždějí z celého světa,“ dodává Šnajdr.