Hlavní obsah

Hydrogenované margaríny zhoršují výsledky školních testů

Podle britské společnosti zabývající se kvalitou jídla a jejím vlivem na člověka mohou být velmi nebezpečné nejen živočišné tuky, ale také margaríny z rostlinných tuků, které jsou vyráběny tzv. hydrogenací.

Foto: Profimedia.cz

Ztužené rostlinné tuky jsou dnes obsaženy v hamburgerech, dezertech a v sušenkách.

Článek

Nadbytek tuků v pokrmech je problémem, o němž se mluví denně. Jenže negativně nepůsobí jen živočišné tuky, ale rovněž ztužené rostlinné tuky, které jsou obsaženy v hamburgerech, dezertech a v sušenkách. Podle studie z Bristolu po jejich konzumaci mají studenti horší výsledky při testech než tehdy, kdy si dají zdravější alternativu jídla bez hydrogenovaných tuků.

„Tato studie je pro studenty a jejich rodiče velmi důležitá, protože jim poskytuje rady a odkrývá tajemství toho, co mohou ve vlastní kuchyni podniknout pro zlepšení studijních výsledků,“ tvrdí Emma Nobleová ze společnosti Food for Life Partnership.

Sama doporučuje studentům maximum čerstvých a syrových potravin, a především se vyhýbat hydrogenovaným margarínům, které obsahují tzv. trans tuky.

Související témata:

Výběr článků

Načítám