Hlavní obsah

Česko má první kontaktní centrum pro mimozemšťany

Brno

Pokud mimozemšťané dorazí při putování nekonečným vesmírem až k Zemi, v Česku je pro ně odteď otevřeno kontaktní centrum. Veškerou podporu pro mírový kontakt s pozemšťany jim poskytnou pracovníci brněnské hvězdárny. Jde o „legrácku“ hvězdářů, kteří využijí kontaktní centrum například k vysvětlování podivných jevů na obloze a k propagaci vědy.

Foto: archiv Hvězdárna Brno

Brněnská hvězdárna je připravena na kontakt s mimozemšťany. Vstup před ní zdobí sousoší dvou mimozemšťanů - Fegurdů.

Článek

„Pro mimozemšťany jsme vytvořili speciální mail, na němž mohou svoji návštěvu předem ohlásit, a pro pozemšťany jsme spustili speciální web, jehož prostřednictvím nám mohou hlásit cokoli podezřelého, co na nebi spatří, včetně UFO. My se pak pokusíme tyto jevy vysvětlit,“ řekl Novinkám ředitel hvězdárny Jiří Dušek.

O první kontakt se postará záložní astronaut Svoboda

„Ambasadorem České republiky pro vnější vesmír“ se za hvězdárnu stal vojenský bojový pilot Aleš Svoboda, který se coby záložní astronaut Evropské kosmické agentury (ESA) nyní připravuje na svůj vesmírný let.

Foto: archiv Hvězdárny Brno

Ambasadorem pro vnější vesmír, který by byl využit pro první kontakt s mimozemšťany, byl jmenován budoucí český astronaut Aleš Svoboda.

Impulsem k otevření kontaktního místa pro mimozemšťany přistávající na území Česka bylo setkání všech fanoušků sci-fi v rámci Festivalu planet Brno.

U nafukovacích obřích modelů planet se před dvěma roky sešlo se světelnými meči, obdobou těch ze slavné filmové ságy Star Wars, přes 5000 nadšenců.

Bojový pilot Svoboda se připravuje na vesmírný let. Chce vzít puk podepsaný Dominátorem

Věda a školy

Podivnosti kolem Marsu

„Podle naprosto neověřených zdrojů by tu dokonce mohly být náznaky toho, že mimozemšťané dorazí. Už dvakrát nám praskl nafukovací Mars, zatímco ostatní planety drží. Podle některých úvah by to mohl být skrytý vzkaz od Marťanů,“ uvedl s úsměvem Dušek.

Foto: archiv Hvězdárny Brno

Nafukovací model Marsu v minulosti již dvakrát praskl, zatímco ostatní planetární modely drží jako z oceli.

Zástupce mimozemských civilizací čeká podle něj na hvězdárně vřelé přijetí, wi-fi a vstup budou mít zdarma, a to dokonce nejen na pořady o vesmíru, ale i na všechny její kulturní akce.

Hned u vstupu do hvězdárny je čeká setkání s kolegy. Jde o sošky dvou minimimozemšťanů - Fegurdů. Vytvořil je sochař Václav Sigurson Kostohryz. Přímo ve hvězdárně je pak soška dalšího Fegurda.

Mimozemšťané se zabydlují na brněnské hvězdárně

Koktejl

Brněnští hvězdáři chtějí jít ve sbližování s mimozemskými civilizacemi ještě dále. Vytvoří speciální kontaktní mimozemský mikročip se vzkazy pozemšťanů pro mimozemšťany, který bude umístěn na chystaném minisatelitu BRNOsat, jenž bude vypuštěn na oběžnou dráhu Země.

Foto: archiv Hvězdárny Brno

Pro milovníky mimozemských civilizací spustila hvězdárna speciální web.

Brno zazářilo na webu NASA. Díky dechberoucí fotce z Festivalu planet

Věda a školy

Související články

Výběr článků

Načítám