Hlavní obsah

Žďár porazil mistry z Ostravy

Novinky, Tomáš Vítámvás
Aktualizováno

V 1. lize družstev měli žďárští stolní hokejisté před sebou v sobotu 8. června dlouhou cestu do Ostravy, kde se měli utkat s úřadujícími Mistry ČR Šprtmejkry a brněnským soupeřem Doudeen teamem.

Foto: Tomáš Vítámvás

1. liga družstev 2013

Článek

Družstvo Žďáru nad Sázavou vyrazilo do Ostravy bojovat o body pouze v nejmenším možném počtu pěti hráčů. Zbytek týmu nebyl kvůli školním a zdravotním povinnostem k dispozici. Jak se však později ukázalo, pět hráčů rozhodně nebylo bez šancí. Na úvod čekal tým BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou úřadující mistr ČR, tým Šprtmejkři Ostrava. Soupeř se od počátku ujal vedení, ale Žďár s ním neustále držel krok. Po čtyřech směnách vedla Ostrava 8:7. Závěr však patřil Žďáru, který dokázal v páté směně vyhrát čtyři souboje a celý zápas tak otočit na 11:8.

V druhém zápase se Žďár utkal s brněnským Doudeen teamem. Zápas začal o mnoho lépe soupeř, který si brzy vypracoval náskok. V závěru sice Žďár ještě zahrozil, ale náskok už stáhnout nedokázal a tak soupeř nakonec zvítězil v poměru 14:8.

V závěrečném utkání domácí Šprtmejkři v těsném závěru podlehli na domácí půdě i podruhé, tentokrát Doudeen teamu v poměru 9:10. Doudeen team tak má velmi našlápnuto k medailovému umístění v této sezoně.

V neděli 9. června se druholigoví hráči týmu BHL A.Počtová-papírnictví Žďár nad Sázavou vydali soutěžit do Brna Králova Pole. Sestavu žďárského týmu již tradičně tvořili hráči žákovských kategorií. V úvodním zápase podlehl Žďár 2:7 Ostravě, poté hráči Žďáru zahráli o mnoho lépe s Fluke Kohoutovice. Průběžné vedení Žďár bohužel ztratil v samém závěru a tak utkání stačilo pouze remízou 4:4. V utkání s Dragons Brno „B“ podlehl Žďár v poměru 2:5 a v zápase s domácími Orli Královo Pole prohráli 3:5.

Průběžně jsou pozvánky a informace o soutěžích zveřejňovány internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz a http://www.uhshbrno.cz.

Související témata:

Výběr článků

Načítám