Článek
„Dnešní doba je plná lidí, kteří se snaží fotit jídlo, ale ne každý dosahuje dobrých výsledků. Fotografování jídla je velmi osobitou a náročnou disciplínou, která podléhá dobovým vlivům a trendům. Je to umění a důležitou roli hrají emoce. Kvalitní snímek musí působit na naše smysly, vypadat lahodně, probouzet chuť k jídlu a v podstatě z něj ve výsledku nemůžeme odtrhnout oči. Existují na to různé tipy a triky a s těmi se na workshopu seznámíme,“ uvedl fotograf Antonín Kratochvíl.
Dvoudenní workshop zahrnuje nejen výlet do tajů fotografického umění, ale nedílnou součástí bude i menu s výběrem toho nejlepšího z toskánské kuchyně a vín. Kurz pořádá společnost Wine Food Market. Je určen pro začátečníky i pro pokročilejší fotografy, kteří si v této oblasti chtějí rozšířit své znalosti.
Výuka začíná vždy od 18 hodin a důležité je vyzbrojit se svým digitálem, širokoúhlým objektivem (24mm, 28mm či 38mm), flash diskem a notebookem. Kapacita workshopu je pouze 15 osob, proto je nutné si rezervovat místo na e-mailu rezervace@winemarket.cz.
Antonín Kratochvíl je světově uznávaný český fotograf. Ve své tvorbě se věnuje zejména dokumentární fotografii, za kterou již třikrát získal cenu World Press Photo, cenu Leica či ocenění Lucie Award. Jeho fotografie se objevují v nejprestižnějších novinách a časopisech po celém světě, jeho práce je vystavena ve sbírce Bibliotheque Nationale v Paříži, v Muzeu moderního umění v San Franciscu a v dalších zemích. V roce 1999 ho časopis American Photo zařadil mezi sto nejvýznamnějších osobností světové fotografie.