Článek
"Čerstvé suroviny, regionální zdroje a jednoduchost. To je základ dobrého jídla. To vše jsme našim hostům nabídli. Výsledek byl také díky umu pana Macháčka famózní," uvedla Tereza Minariková, manažerka PředMěstí.
Vítěz mnoha světových kulinářských soutěží a člen českého reprezentačního týmu sestavil menu složené z předkrmu, polévky, hlavních jídel, salátů a dezertů. "Největší sháňka byla po marinovaných žebírcích v česneku a rozmarýnu s domácím chlebem. Nejméně známým jídlem byl pak pstruh na kroupovém rizotu s křenovou pěnou," odkrývá speciální menu Minariková.
"Večeřela jsem Caesar salát s grilovaným kuřecím prsem. Byl skutečně krásně naservírován a chuťově vynikající. Neodolala jsem proto a pokračovala dezertem. Trhanec jsem jedla prvně a byl fakt moc moc dobrý," rozplývala se nad kulinářským zážitkem jedna z návštěvnic.
Šumperská kavárna PředMěstí je sociálním podnikem, vytváří tedy pracovní místa pro ty, kteří vyžadují speciální zacházení a pracovní prostředí. Také díky návštěvám profesionálů si zaměstnanci zvyšují svou kvalifikaci.
"Gastronomický víkend pod taktovkou top kuchaře u nás určitě nebyl poslední. Chceme našim hostům nabídnout jen to nejlepší. Proto se orientujeme výhradně na regionální produkty," plánuje Minariková. "Určitě máme v plánu i večer zaměřený jen a pouze na tradiční gastronomii Jeseníků," odkryla provozní kavárny další plány.