Hlavní obsah

Vrcholná gastronomie nemusí být snem, v Šumperku se vařilo jako pro prezidenty

Novinky, Tereza Schreiberová

Prvotřídní večeři nemusíte hledat jen ve velkých hotelích a vyhlášených restauracích. Šumperská kavárna PředMěstí, která je sociálním podnikem, si do své kuchyně pozvala Milana Macháčka, medailistu světových kulinářských soutěží, a hosté se nestačili divit. Chutě lítaly sem a tam.

Foto: Tereza Schreiberová

Pečené kuřecí stehno s bramborovo-celerovým pyré z rukou Milana Macháčka.

Článek

"Čerstvé suroviny, regionální zdroje a jednoduchost. To je základ dobrého jídla. To vše jsme našim hostům nabídli. Výsledek byl také díky umu pana Macháčka famózní," uvedla Tereza Minariková, manažerka PředMěstí. 

Vítěz mnoha světových kulinářských soutěží a člen českého reprezentačního týmu sestavil menu složené z předkrmu, polévky, hlavních jídel, salátů a dezertů. "Největší sháňka byla po marinovaných žebírcích v česneku a rozmarýnu s domácím chlebem. Nejméně známým jídlem byl pak pstruh na kroupovém rizotu s křenovou pěnou," odkrývá speciální menu Minariková. 

"Večeřela jsem Caesar salát s grilovaným kuřecím prsem. Byl skutečně krásně naservírován a chuťově vynikající. Neodolala jsem proto a pokračovala dezertem. Trhanec jsem jedla prvně a byl fakt moc moc dobrý," rozplývala se nad kulinářským zážitkem jedna z návštěvnic. 

Šumperská kavárna PředMěstí je sociálním podnikem, vytváří tedy pracovní místa pro ty, kteří vyžadují speciální zacházení a pracovní prostředí. Také díky návštěvám profesionálů si zaměstnanci zvyšují svou kvalifikaci. 

"Gastronomický víkend pod taktovkou top kuchaře u nás určitě nebyl poslední. Chceme našim hostům nabídnout jen to nejlepší. Proto se orientujeme výhradně na regionální produkty," plánuje Minariková. "Určitě máme v plánu i večer zaměřený jen a pouze na tradiční gastronomii Jeseníků," odkryla provozní kavárny další plány.

Výběr článků

Načítám