Článek
V době od 9 do 12 hodin mohou vinaři využít možnosti přímých konzultací, které na místě poskytnou enolog Ing. Miloš Vidlář a specialistka na oblast měření kyslíku ve víně Ing. Veronika Benešová z BS vinařské potřeby.
Cílem odborného poradenství je nabídnout zájemcům konkrétní rady k problémům, které je při výrobě vína trápí. „Poskytneme také informace o plnění vín BS mobilní lahvovací linkou, jejíž využívání je mezi vinaři stále populárnější,“ uvedl Miloš Vidlář. „Představíme i unikátní novinku na českém trhu pro stabilizaci vinného kamene,” dodal.
Dále se mohou zájemci seznámit s novou službou – měření kyslíku ve víně, která pomáhá odhalit kritická místa pro zbytečný příjem kyslíku v průběhu celého procesu zpracování vína.
Součástí konzultačního dne bude navíc ochutnávka vín zaměřená na posouzení vlivu zvoleného uzávěru na kvalitu vína. Pro degustaci a následné porovnání proto budou vybrána vína využívající různé druhy uzávěrů.
Zcela zdarma a nezávazně lze získat užitečné informace a rady. Konzultace budou probíhat dle zájmu během celého dopoledne, není potřeba se objednávat.
Další informace na www.vinarskepotreby.cz