Článek
Proces lahvování v sobě zahrnuje několik nutných kroků. Miloš Balga, jednatel firmy BS vinařské potřeby doplňuje: „Plnicí linka zajišťuje také mikrobiální filtraci, sterilizaci lahví, vakuové naplnění až po uzavření lahve vybraným uzávěrem a označení lahve etiketou.“ Minimální objem šarže, které lze takto naplnit, je 400 litrů vína.
BS vinařské potřeby každým rokem poskytují také navazující službu - laboratorní rozbory Svatomartinských vín. Analyzován je obsahu alkoholu, cukru, titrovatelných kyselin a oxidu siřičitého. Tyto analýzy z akreditované BS laboratoře tvoří povinný krok pro přihlášení vín k hodnocení, respektive k udělení známky "Svatomartinské 2018".
První termín pro odevzdání vzorků spolu s analýzami již proběhl, druhý termín je stanoven na 29. října do 12 hodin. Hodnocení pak proběhne 31. října.
Další informace na www.vinarskepotreby.cz.