Hlavní obsah

V Domažlicích nejlépe prostřeli studenti ze Sokolova

Novinky, Alena Lochmannová

Šestý ročník Regionální soutěže ve stolování proběhl ve středu 28. ledna v Domažlicích. Akci pořádalo Střední odborné učiliště Domažlice ve spolupráci s městem Domažlice.

Foto: Město Domažlice

Tématem letošního ročníku byla "První republika".

Článek

Nádobí na stolech soutěžících bylo uspořádáno do posledních detailů. Talíře, příbory i skleničky studenti přeměřovali pravítky, nechyběla dobová dekorace nebo kostýmy. Na šestém ročníku Regionální soutěže ve stolování v oboru kuchař – číšník, se bylo skutečně na co dívat. Akci pořádalo Střední odborné učiliště Domažlice, město Domažlice soutěž podpořilo bezplatným pronájmem sálu.

Tématem letošního ročníku byla "První republika". Svůj um nakonec poměřila čtyřčlenná družstva budoucích kuchařů, číšníků a gastronomů z devíti škol a učilišť z celého západočeského regionu. O výsledcích rozhodla tříčlenná porota. Vítězem se stejně jako v loňském roce stala Střední škola živnostenská Sokolov. Diváckou cenu získalo SOU Domažlice.

„Jsme rádi, že se v našem městě tato soutěž koná. Musím říct, že každý rok krásně prostřené tabule obdivuji. Je škoda, že na takové stolování již v dnešní době není příliš času,” uvedl starosta Domažlic Miroslav Mach.

„Podle mne jsou vítězové všichni. Soutěž se vydařila, netradiční téma pojali studenti výborně a jejich nápady byly velmi zajímavé,” zhodnotila akci ředitelka SOU Domažlice Zdeňka Buršíková.

Související témata:

Výběr článků

Načítám