Článek
Pečivo je od nepaměti součástí našeho jídelníčku. Kváskové chleby, které pekly naše babičky, se ale vytratily a kvalita pečiva v obchodech je mnohdy velmi diskutabilní. Proto jsem přivítala možnost upéct si chleba podle vlastní chuti. Bez droždí, kynutý kvasem a ze surovin, které mají ověřený původ.
Kurzy pečení kváskového pečiva proběhnou již po páté a v nabídce jsou hned tři varianty:
1. Pečení s žitným kváskem - chleby z pšeničné a žitné mouky se semínky a kořením (sobota 8. 4. od 14 hodin).
2. Pečení s pšeničným kváskem - ochucené pšeničné chleby, rohlíky, veky, sladké pečivo (sobota 22. 4. od 14 hodin).
3. Bezlepkové kváskové pečení - pečivo vhodné pro celiaky a lidi alergické na lepek, které je k nerozeznání od běžného pečiva (středa 5. 4. od 15 hodin).
Součástí každého kurzu je trocha teorie, trocha praxe a hlavně velká ochutnávka, na které si každý může "osahat a ochutnat" recepty, které lektorky Hanka a Danka na kurzu učí.
A co je potřeba k upečení prvního bochníku? Odvaha a chuť to zkusit.