Článek
Šumperský telecí perkelt a Kamenickou bramboračku připravují organizátoři gastronomického festivalu Chuť Jeseníků. "Obě jídla vycházejí z tradiční regionální kuchyně a podávat k nim budeme chléb Zubr, který je oceněn jako Regionální potravina Olomouckého kraje roku 2011. Dojde tak ke spojení starých receptur s kvalitními potravinami současnosti," informovala Markéta Ficnarová.
Gurmáni se dále mohou těšit na Dubickou tlačenku speciál, podávanou na chlebu Zubr s cibulí, Svatební koláčky Středního odborného učiliště potravinářského nebo na Loštické šátečky a další produkty oceněné emblémem Regionální potravina Olomouckého kraje v letech 2010 a 2011.
Návštěvníci festivalu, který začíná dnes v 18 hodin v šumperském kulturním domě, najdou všechny dobroty ve speciálně označeném stánku. Od něj je to k pódiu, na kterém zahrají i MIG 21, Prago Union, O5 a Radeček, UDG a další kapely, jen několik kroků.