Článek
"V Šumperku žije početná řecká menšina, bylo tedy logické, že jsme po jejich kuchyni hned sáhli," vysvětlila záměr provozní manažerka Pavla Coufalová. "Menu řeckého večera sestavila Monika Sulasová a hosté v něm najdou například papriku plněnou balkánským sýrem, slepičí vývar podle řeckého receptu s rýží, vejcem a citronem, zapékané brambory s vepřovou kotletou s řeckým kořením a olivovým olejem, dále také Pantzari, což je červená řepa na plátky s česnekem, vinným octem, olivovým olejem a mnoho dalšího," láká hosty Pavla Coufalová.
K menu se bude podávat - jak jinak - řecké víno a tamější pálenky. "Paní Sulasová se role hostitelky chopila dokonale, protože do menu navrhla i kávu připravovanou v džezvě. Nouze nebude ani o zábavu, plánujeme číst budoucnost z kávové sedliny," doplnila s úsměvem Pavla Coufalová.
Šumperské PředMěstí je sociálním podnikem, což znamená, že zaměstnává zejména osoby se zdravotním omezením. Mezi cíle podniku patří také veřejně prospěšné aktivity, mezi které se jistě řadí i právě probíhající cyklus poznávání mezinárodních kuchyní.
První večer s touto tematikou hostil Ismail Siriner z tureckého Izmitu. Hlavní surovinou jeho menu bylo jehněčí maso, které není v české kuchyni příliš využíváno. I přes to se turecký večer u hostů setkal s velkým ohlasem. "Snědlo se úplně všechno," konstatoval v závěru kuchař-amatér, Ismail Siriner.