Hlavní obsah

Stolní hokejisté Žďáru vybojovali v Ostravě dva body

Novinky, Tomáš Vítámvás

V 1. lize družstev měli žďárští stolní hokejisté před sebou v sobotu 7. června dlouhou cestu do Ostravy, kde se měli utkat s týmy Šprtmejkrů Ostrava a Prague NHL.

Foto: Tomáš Vítámvás

1. liga družstev billiard hokeje v Ostravě

Článek

Družstvo Žďáru nad Sázavou vyrazilo do Ostravy bojovat o body pouze v nejmenším možném počtu pěti hráčů. Zbytek týmu nebyl kvůli školním povinnostem k dispozici. Jak se však později ukázalo, všech pět hráčů vyrazilo k dalšímu kolu 1. ligy s velikou motivací po vítězství.

Na úvod se Žďár zhostil pozice rozhodčích. Utkaly se týmy Prahy a Ostravy. Jejich souboj byl velmi vyrovnaný. Neustále se přelévalo vedení mezi týmy. Po čtyřech směnách dokonce vedl tým Prahy, poslední směna však patřila Ostravě, která ve své cestě za titulem letos ještě neztratila ani jeden bod.

Jako první soupeř čekal tým BHL Žďár nad Sázavou domácí tým Šprtmejkři Ostrava. Soupeř se od počátku ujal vedení, ale Žďár s ním neustále držel krok. Po čtyřech směnách však měla Ostrava již dostatečný náskok. Na závěr se sice ještě Žďár snažil bojovat o celkovou remízu, ale nakonec domácím podlehl v poměru 7:11.

V druhém zápase se Žďár utkal s pražským celkem Prague NHL. Jednalo se o souboj týmů z desátého a jedenáctého místa prvoligové tabulky. Zápas začal Žďár naprosto ideálně, když se ujal vedení 4:1. V dalších směnách však měli více ze hry hráči Prahy, kteří dokázali otočit průběh utkání ve svůj prospěch po třech směnách na 8:6.

Čtvrtou směnu však opět dokázali vyhrát hráči Žďáru a vyrovnali tak celkový stav na 9:9. V rozhodující páté směně se více štěstí přiklonilo na hokejky týmu BHL Žďár nad Sázavou, který tak dokázal tým Prahy porazit v poměru 12:10.

Průběžně jsou pozvánky a informace o soutěžích zveřejňovány internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz a http://www.uhshbrno.cz.

Související témata:

Výběr článků

Načítám