Hlavní obsah

Stolní hokejisté Žďáru nad Sázavou ukončili sezónu 1. ligy na 10. místě

Novinky, Tomáš Vítámvás

V sobotu 11. října uzavřeli žďárští stolní hokejisté svoji 8. sezónu v nejvyšší soutěži – 1. lize družstev.

Foto: Tomáš Vítámvás

1. liga družstev – Brno, Bohunice – 11. 10. 2014

Článek

Družstvo Žďáru nad Sázavou vyrazilo do Brna bojovat o body v šesti hráčích. Do sestavy byl i tentokrát kapitánem zařazen také mladší žák Lukáš Krejčí, který se tak touto svojí další nominací stal plnohodnotným prvoligovým hráčem žďárského prvoligového týmu.

Jako první soupeř čekal tým BHL Žďár nad Sázavou domácí Doudeen Team. Soupeři se letos sezóna vcelku dařila a tak ani s celkem Žďáru nechtěl zůstat bez bodů. Žďár byl od úvodu zápasu v mírné defenzivě, ale iniciativa zůstala pouze na týmu z Brna. Ten nakonec zvítězil v poměru 11:7.

V druhém zápase dne spolu hrál Doudeen team a Dragons Brno. V tomto utkání se opět dařilo domácím, kteří doslova zdemolovali tým hostí v poměru 15:4.

Po takovém výsledku a po výkonu v prvním utkání si Žďár na svého druhého soupeře, Dragons Brno věřil. Dragons však nechtěli z Brna Bohunic odejít naprázdno a ukázali mladým hráčům ze Žďáru své letité zkušenosti. V pohodě zvládli celý zápas a zvítězili v poměru 16:7.

Tým s hráči s nejnižším věkovým průměrem v soutěži se tak na konci sezóny může těšit z krásného 10. místa v sezóně 2014, jelikož v listopadovém kole už nehraje ani jejich rival z Prahy, který tak jistě zůstane na příčce jedenácté. Tým BHL Žďár nad Sázavou podporuje ze svého grantu město Žďár nad Sázavou.

Žáci v soutěži 2. ligy družstev zakončili hned následující den také tuto sezónu. Velmi cenné zkušenosti, které hráči sbírali v průběhu uplynulé sezóny, dokázali žáci Žďáru zúročit v turnajích jednotlivců. V těch se totiž v průběhu celé sezóny objevují na předních příčkách svých kategorií. Jejich hru totiž ve 2. lize družstev pomáhají zlepšovat týmy složené z hráčů kategorií junioři a muži.

Související témata:

Výběr článků

Načítám