Článek
Takoví jsme byli, žili, jedli, pili
Na výstavě otevřené do 20. března 2011 se přenesete do restaurací a zahradních šenků - od středu Prahy, přes Stromovku, Šárku, po okraje hlavního města.
Okolí a dobové fotografie můžete sledovat v kupé vlaku, při jízdě tramvají nebo z paluby výletního parníku. Všude tam se vydávali rodiny v sobotní odpoledne nebo na nedělní celodenní výlet.
V mnoha zařízeních hrála hudba, tančilo se. Někde se hrálo již od časného rána. Restaurace v dobovém zařízení je konečně otevřena a můžete se posadit u stolků, poslouchat dobovou hudbu ze starého gramofonu.
Točte se, pardálové
Pokud máte rytmus v těle a trochu exhibicionismu, nic vám nebrání vyzvat partnera nebo partnerku k tanci. Ale to hlavní, proč se tu zastavíte a usadíte, jsou pokrmy a výborně chlazené pivo.
Guláš, nakládané sýry, škvarkové pomazánky, ale i sladké pokrmy včetně vaflí vás musí bohatě uspokojit. Vynikají je místní zázvorová limonáda, krásně osvěží i v mrazech.
Většina restaurací zanikla po válce v důsledku změny politických poměrů, kdy bylo ctí a povinností v neděli pracovat, žádné řízečky a dobře orosené.