Hlavní obsah

Soutěže družstev ve stolním hokeji odstartovaly

Novinky, Tomáš Vítámvás

Šprtec (stolní hokej) je sport, kde se hrají soutěže jednotlivců i soutěže družstev. A právě soutěže družstev odstartovaly prvními koly svůj další ročník. Žďárská skupina 3. ligy družstev zve své účastníky v únoru dokonce už ke druhému letošnímu kolu.

Foto: Tomáš Vítámvás

1. liga družstev - trojutkání: Prague NHL - Fighting Saint Pečky, ZEKATEL Žďár nad Sázavou

Článek

Jako první v této sezoně odstartovala právě 3. liga družstev, skupina Žďár nad Sázavou, a to 27. ledna v ZŠ Švermova ve Žďáru nad Sázavou. Na startu sezóny nemohl chybět ani vítěz loňského ročníku Nike team. Letos má však velkou konkurenci v podobě týmu BHL Vinotéka Rak Žďár nad Sázavou, kterému na úvod soutěže podlehl. Dvojici vedoucích týmů soutěže pak následují na dalších příčkách ZŠ Švermova Žďár n. S., BHL Černý Žďár n. S. a BAHL Žďár n. S.

Prvoligový žďárský tým BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou odstartoval ročník 2012 prvním kolem 4. února na půdě nováčka soutěže Fighting Saint Pečky. V Pečkách se však Žďár na úvod utkal s jiným soupeřem – Prague NHL. Proti Praze Žďár nezačal příliš dobře a prohrával. Ačkoliv žďárští hráči zlepšili svůj výkon, na zisk bodu to nestačilo a Praze podlehli 7:8. S Pečkami zahájil Žďár utkání o poznání lépe, avšak v dalších směnách postupně lehce ztrácel. Nakonec i v tomto zápase zůstaly body soupeři po prohře 6:9. Na závěr porazila Praha Pečky 4:2. Po prvním kole vede soutěž Orel Boskovice, druhá je Praha, třetí Pečky. BHL ZEKATEL je na 5. místě.

V neděli 5. února pokračovaly soutěže družstev 2. ligou ve sportovní hale v Uherčicích. Žďárský tým BHL A. Počtová - papírnictví Žďár nad Sázavou se zde utkal se čtyřmi soupeři. Sestava Žďáru je tvořena především hráči žákovských kategorií, kteří v uplynulém ročníku pravidelně nastupovali v místní třetí lize. Proti mnohem silnějším soupeřům dokázali žďárští hráči vybojovat 2 body a po prvním kole tak jsou na 4. místě devítičlenné skupiny „Brno“. Tu vede dvojice týmů Dragons a Doudeen se shodným sedmibodovým ziskem.

V neděli 19. února se ve Žďáru nad Sázavou v ZŠ Švermova uskuteční 2. kolo místní 3. ligy družstev. Do této soutěže zveme nové hráče, rodinné týmy i úplné začátečníky. Zapůjčíme vám hráče, hru si vyzkoušíte a můžete se tak se svými spoluhráči pokusit získat putovní pohár pro šampiona 3. ligy v podobě Králova poháru.

Žďárský šprtec plánuje akce samozřejmě i na další dny a prázdniny. Průběžně jsou pozvánky zveřejňovány internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz a http://www.uhshbrno.cz.

Související témata:

Výběr článků

Načítám