Článek
"V červnu jsme vyzvali zájemce, aby se se svým tříchodovým menu hlásili o účast v soutěži. Z desítek přihlášených jsme vybrali pět soutěžících, jejichž menu se nám zdálo být nejvíce atraktivní. Každý z nich má k dispozici jeden večer v šumperské kavárně PředMěstí, aby hostům uvařil a přesvědčil je, aby mu věnovali maximum hlasů," vysvětlila princip soutěže Dáša Ciscoňová, spoluorganizátorka. "Každý host k menu dostane pět kuliček, porotci pak mají hlasů deset," doplnila Ciscoňová.
Lucie Russnáková, Lenka Rokytová, Karolína Schreiberová a Petr Mrázek už uvařili. Zítra jde do boje poslední kuchař amatér Michal Tomášek. Jestli bude jeho domácí paštika, cibulačka, žebírka a trhanec ověnčena hodnotným poukazem, se rozhodne na PředMěstí.
O vítězi rozhodnou jak hosté kavárny, tak odborná porota. Do odborné poroty zasedl Martin Šinkovský, šéfredaktor portálu o vaření www.vseovareni.cz, Jakub Gál, majitel restaurace Ambiente v Šumperku a Iva Janhubová, profesionální kuchařka.
Vítěz získá nejenom hodnotné ceny, ale také právo na svůj večer šéfkuchaře, který je plánován na příští čtvrtek. Gastronomické večery kuchařů amatérů začínají v šumperské kavárně PředMěstí vždy ve čtvrtek v 17 hodin.
Soutěž připravili organizátoři gastrofestivalu Chuť Jeseníků jako zpestření léta, které v Jeseníkách chutná.