Článek
V 19. ročníku soutěže se utkali žáci základních a středních škol v pěti kategoriích, z nichž nejnáročnější byla kategorie pro čtyřčlenné kuchařské týmy. V soutěži se sešlo celkem 5 týmů studentů středních a vyšších odborných gastronomických škol z České republiky a Polska.
Každý soutěžní tým připravil v hodinovém limitu čtyři porce studeného nebo teplého předkrmu. Pro hlavní jídlo měli připraveny dva kusy králičího hřbetu s kostí o hmotnosti 350 - 400 gramů. K tomu přílohy, které si týmy musely připravit z vlastních zdrojů. Na závěr předložili porotě 4 porce studeného nebo teplého desertu.
Hodnotící komise složená ze špičkových kuchařů České republiky a z Francie ve složení Václav Forman, Pavel Čadil, Luděk Bil, Jakub Sedláček a Fracois Bouillet sledovala práci týmu, rozložení práce, hygienu při práci, předložení jídla a ekonomiku se surovinami při přípravě jídla.
Hodnotící komise rozhodla, že první místo si odnese čtyřčlenný tým studentů Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce. Druhé místo vybojovali polští studenti (Zespół szkół Ekonomiczno - Gastronomicznych, Cieszyn), třetí příčku obsadilo družstvo Hotelové školy a Vyšší odborné školy Opava.
V soutěži Ahol Cup Junior se představilo 12 tříčlenných týmů základních škol - soutěžily v modelování ozdob na dort z marcipánu. Za třicet minut měli vymodelovat výrobek ze zvířecí říše, rostlinné říše a výrobek na volné téma. První místo patří ZŠ Horymírova, Ostrava-Jih, druhé ZŠ Krestova, Ostrava -Jih, třetí ZŠ Jugoslávská, Ostrava-Jih.
Další vyhlášené soutěže v kategoriích:
AHOL CUP Junior Cocktail Copetition: Nikol Zlatníková, Střední škola gastronomie a služeb Nová Paka.
AHOL CUP Junior Mistr kávy: Michaela Krajčovičová, Hotelová akadémia Piešťany.
AHOL CUP Junior Teatender Copetition: František Šutera, Střední odborná škola a SOU, Polička.
V průběhu soutěží probíhal pestrý a zajímavý doprovodný program. Pavel Čadil, šéfkuchař Park Inn by Radisson Hotel Ostrava předvedl ukázku z tvorby Zážitkového dezertu inspirovaného Salvátorem Dalím. Velmi atraktivní byla ukázka špičkových kuchařů a řezníků MAKRA, kteří přítomným předvedli Filetování tuňáka. Během několika minut byl tuňák žlutoploutvý rozbourán a zůstala jen kostra.
Diváci zhlédli film s komentářem Miroslavy Slovenčíkové Školní jídelny zdravě a chutně. Film byl pořízen k 70. výročí trvání školních jídelen v Československu a České republice.
V nabídce byly i přednášky z oboru gastronomie a ukázky nových metod upravování pokrmů.

Ostrava 2.3.2017 AHOL CUP 2017. Odborná komise rozhodčích při degustaci soutěžního jídla.

Ostrava 2.3.2017 AHOL CUP 2017 Doprovodný program: Filetování tuňáka žlutoploutvého.

Ostrava 2.3.2017 AHOL CUP 2017. Zbyla jen kostra.

Ostrava 2.3.2017 AHOL CUP 2017 Kategorie zdobení dortů. Základní školy.

Ostrava 2.3.2017 AHOL CUP 2017 Vítězné družstvo kategorie čtyřčlenné kuchařské týmy. Střední škola společného stravování Ostrava - Hrabůvka.