Článek
V pátek 4. května a v sobotu 5. května odstartuje na pražském Jiřáku chřestová sezóna Slavnostmi českého chřestu.
Návštěvníci zde budou moci ochutnat degustační menu kuchaře Radka Jakubce a to chřestový salát s čekankou a pancettovým vinaigrettem a steak z lososa na bílém chřestu s bernaiskou omáčkou a pažitkou. Radek Jakubec vaří v bistru Metropolitan v Nerudově ulici a připraví v tento den degustační menu se sezónní zeleninou.
Dále návštěvníky čeká chřestová krémová polévka Farmářského tržiště a chřestové sushi. Sommelier Hynek Binder z vinařství Binder přestaví bílá a růžová vína z Moravy, které se s chřestem skvěle snoubí.
Slavnosti také odstartují pravidelných prodej bílého a zeleného chřestu z Mělnicka na farmářských tržištích Jiřák (středa, pátek, sobota) a Náplavka (sobota).
Otevřeno bude:
Pátek 4. května 12-00 – 17:00
Sobota 5. května 10.00 – 13.00