Hlavní obsah

Slavnosti českého chřestu hostí farmářské tržiště Jiřák

Novinky, Lenka Sehnalová

Přijďte pozdravit krále zeleniny a ochutnat jej. Dozvíte se mnoho užitečných informací o chřestu, jeho zpracování a použití v kuchyni.

Foto: Lenka Sehnalová

Český chřest na Jiřáku a Náplavce

Článek

V pátek 4. května a v sobotu 5. května odstartuje na pražském Jiřáku chřestová sezóna Slavnostmi českého chřestu.

Návštěvníci zde budou moci ochutnat degustační menu kuchaře Radka Jakubce a to chřestový salát s čekankou a pancettovým vinaigrettem a steak z lososa na bílém chřestu s bernaiskou omáčkou a pažitkou. Radek Jakubec vaří v bistru Metropolitan v Nerudově ulici a připraví v tento den degustační menu se sezónní zeleninou.

Dále návštěvníky čeká chřestová krémová polévka Farmářského tržiště a chřestové sushi. Sommelier Hynek Binder z vinařství Binder přestaví bílá a růžová vína z Moravy, které se s chřestem skvěle snoubí.

Slavnosti také odstartují pravidelných prodej bílého a zeleného chřestu z Mělnicka na farmářských tržištích Jiřák (středa, pátek, sobota) a Náplavka (sobota).

Otevřeno bude:

Pátek 4. května  12-00 – 17:00

Sobota 5. května 10.00 – 13.00

Související témata:

Výběr článků

Načítám