Hlavní obsah

První ročník Garden Food Festivalu proměnil zlínský park k nepoznání

Novinky, Kateřina Martykánová

Slunečné počasí, gastronomické lahůdky, hvězdní hosté a napínavé kuchařské souboje. Takový byl zlínský Garden Food Festival, který navštívilo podle odhadů organizátorů na 10 tisíc milovníků dobrého jídla. V zámeckém parku mohli během víkendu ochutnávat z nabídky více než 50 restaurací a regionálních vystavovatelů

Foto: Garden Food Festival
Článek

„Zájem lidí nás příjemně překvapil a předčil naše očekávání. Jsme rádi, že se nám ve Zlíně podařilo uspořádat akci, která zde dosud chyběla. Rádi bychom se zařadili do kalendáře významných akcí města i v dalších letech,“ uvedl za organizátory festivalu Pavel Vysloužil.

Velká návštěvnost potěšila nejen organizátory, ale také zástupce restaurací a regionální producenty. Pro návštěvníky uvařily jak tradiční, tak méně známé restaurace ze Zlína a okolí i z dalších koutů Česka, nechyběly i kuchyně zahraniční.

Během prosluněného víkendu byl největší zájem o maso z mladého stočtyřicetikilového býka rožněného vcelku, speciality indické kuchyně, ústřice nebo třeba hmyzí speciality, burgery na všechny možné způsoby, ale také domácí šunku a klobásky či tvarůžkové delikatesy.

Nejlepší restaurací se podle hlasování návštěvníků stal zlínský podnik U Johana, následovaný olomouckým Lobsterem a Spa hotelem Lanterna z Velkých Karlovic.

Šéfkuchař vítězné restaurace Přemysl Kos se také utkal v kuchařském duelu se Zdeňkem Pohlreichem. Známého televizního šéfkuchaře porazil při přípravě tří pokrmů v časovém limitu 30 minut. V sobotním souboji mezi zdravou a klasickou kuchyní se porota nedokázala shodnout na jednoznačném vítězi a klání tak skončilo remízou.

Na pódiu se však vystřídala během víkendu i celá řada hostů jako například Jan Punčochář, Markéta Hrubešová a dalších významných osobností.

Výběr článků

Načítám