Článek
„Zájem lidí nás příjemně překvapil a předčil naše očekávání. Jsme rádi, že se nám ve Zlíně podařilo uspořádat akci, která zde dosud chyběla. Rádi bychom se zařadili do kalendáře významných akcí města i v dalších letech,“ uvedl za organizátory festivalu Pavel Vysloužil.
Velká návštěvnost potěšila nejen organizátory, ale také zástupce restaurací a regionální producenty. Pro návštěvníky uvařily jak tradiční, tak méně známé restaurace ze Zlína a okolí i z dalších koutů Česka, nechyběly i kuchyně zahraniční.
Během prosluněného víkendu byl největší zájem o maso z mladého stočtyřicetikilového býka rožněného vcelku, speciality indické kuchyně, ústřice nebo třeba hmyzí speciality, burgery na všechny možné způsoby, ale také domácí šunku a klobásky či tvarůžkové delikatesy.
Nejlepší restaurací se podle hlasování návštěvníků stal zlínský podnik U Johana, následovaný olomouckým Lobsterem a Spa hotelem Lanterna z Velkých Karlovic.
Šéfkuchař vítězné restaurace Přemysl Kos se také utkal v kuchařském duelu se Zdeňkem Pohlreichem. Známého televizního šéfkuchaře porazil při přípravě tří pokrmů v časovém limitu 30 minut. V sobotním souboji mezi zdravou a klasickou kuchyní se porota nedokázala shodnout na jednoznačném vítězi a klání tak skončilo remízou.
Na pódiu se však vystřídala během víkendu i celá řada hostů jako například Jan Punčochář, Markéta Hrubešová a dalších významných osobností.