Článek
Cukrářky Milena a Kristýna vstoupily do boje o medaile v národním kole s odhodláním připravit čtyři porce teplého nebo studeného moučníku s použitím bramborového těsta v časovém limitu 45 minut. Základem moučníku bylo těsto připravené z vařených nebo syrových brambor. Moučník musel obsahovat surovinu z tajného koše a musel být koncipován jako součást tříchodového restauračního menu pro mezinárodní klientelu.
Kuchař David startoval z desáté pozice kulinářského klání a byl před ním nelehký úkol: připravit čtyři porce moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu 45 minut. Základní surovinou se stala vepřová pečeně s kostí bez panenské svíčkové v kuchyňské úpravě. Součástí soutěžního úkolu bylo i zapracování dvou tajných surovin ze spotřebního koše, které si David vylosoval 20 minut před samotnou soutěží. Bylo to vejce a slanina, které musel zakomponovat do soutěžního pokrmu.
Obor servírka reprezentovala studentka oboru hotelnictví Markéta. Ta předvedla své dovednosti před komisí a zde je na místě dodat: krásně, sebevědomě, elegantně a hlavně na vysoké profesionální úrovni. Dvacet soutěžních minut jí muselo stačit k přípravě teplého moučníku s povinným oloupáním jablka a jeho další úpravou pro 2 osoby včetně servisu šumivého vína před zraky hostů.
Nejlépe, se zlatou medailí v oboru číšník, se umístila Markéta Krejčí. Stříbrnou medaili za druhé místo si odvezla za své dovednosti cukrářka Kristýna Leczová a kuchař David Bednařík s cukrářkou Milenou Ježkovou odjeli s bronzovou medailí, kterou obdrželi za svoje kuchařské a cukrářské výtvory.
Šířavští studenti tak opět uspěli ve velké konkurenci gastronomických škol.