Článek
Zakladatel Vojtěch Hudera se vyučil řeznicko-uzenářskému řemeslu ve Vlašimi v letech 1907-1909. Po vyučení si otevřel kantýnu na stavbě na Ořechovce a po skončení stavby si založil řeznický obchod.
Později si ve Střešovicích zakoupil vlastní dům a zde začal provozovat řeznicko-uzenářské řemeslo. Po únoru 1948 mu byly znárodněny jeho živnosti: živnost řeznická a uzenářská a živnost ryby, drůbež a zvěřina.
Později se syn Jaroslav stal vedoucím výrobny uzenin firmy Pramen Maso Praha ve Střešovicích ve "svém" domě, který ale nechávalo OPBH chátrat a výrobna byla v roce 1978 zrušena. Mezitím již v oboru začal pracovat i vnuk Tomáš a tak v roce 1990 padlo rozhodnutí obnovit tradici rodinné firmy.
V provozovně je zachováno mnoho artefaktů jak z doby první republiky, tak z období socialismu. To se prolíná s moderním technologickým vybavením provozu.
Pojíst zabijačkové lahůdky, popít dobré pivo a posedět budou návštěvníci moci ve vytápěném stanu. O hudbu všech žánrů se postará Pavel Pilař.
Co vše bude možné ochutnat přímo na místě na zabijačce? Zabijačkovou polévku, jaternice, kroupová jelita, zabijačkový guláš, ovar, výpečky, světlou, tmavou a slezskou tlačenku, střešovické taliány a staročeské párky.
Na zabijačku se dostanete tramvajemi číslo 1, 2,18, stanice Ořechovka.