Hlavní obsah

Plzeňský Apetit festival potěší gurmány i letos

Novinky, Alena Lochmannová

Po loňském úspěšném prvním ročníku Apetit festivalu se svátek všech gurmánů opět vrací do Plzně. Těšit se na něj můžete v termínu od 19. do 20. května.

Foto: Pigs Production

Do programu letos pořadatelé zařadili větší počet kuchařských show v podání mediálně známých osobností jako je např. Zdeněk Pohlreich.

Článek

Druhý ročník Apetit Festivalu zabere celý prostor za OC Plzeň Plaza a program je připravený nově pro dvě pódia, kde se budou střídat hudební vystoupení českých kapel.

"Festival letos bude opravdu mnohem větší a rozsáhlejší. Do programu jsme zařadili větší počet kuchařských show v podání mediálně známých osobností jako je např. Zdeněk Pohlreich či Jaroslav Sapík, ale snažili jsme se návštěvníkům vyjít vstříc i při vychutnání gurmánských specialit. Proto nyní budou přímo v parku umístěny odpočinkové zóny s lavičkami a stoly," uvedl jeden z organizátorů akce Petr Jirásek z agentury Pigs Production.

Mezi další novinky patří rozšíření hudebního programu. "Na druhém pódiu jsme chtěli dát prostor zejména českým kapelám, takže vystoupí například hudební soubor Hradišťan s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou," pokračuje Jirásek.

Apetit festival také letos spojil své jméno se soutěží pro střední školy Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje. Finálové praktické kolo soutěže se uskuteční přímo na Apetit festivalu a v porotě soutěže zasedne i Zdeněk Pohlreich. Populární kuchař měl velký ohlas už při prvním ročníku Apetit festivalu, tentokrát předvede své umění při dvou kuchařských show.

Vyvrcholením festivalu bude opět vyhlášení a předání ceny Západočeská restaurace roku a Pivovar roku. "Návštěvníci budou opět mít možnost vybrat restauraci a pivovar, kde jim nejvíc chutnalo. Mohu prozradit, že už nyní je přihlášeno 15 TOP restaurací a zúčastní se 20 pivovarů," uzavřel Jirásek.

Chybět nebudou kavárny, koktail bary, farmářské trhy, hudební produkce, dětský koutek, nejlepší česká i světová vína, baristé nebo prezentace národní gastronomie z různých koutů světa.

Výběr článků

Načítám