Článek
"Většina Plzeňáků tráví víkendy v nákupních centrech. Centrum města je právě o víkendech téměř liduprázdné. Život se z centra přesouvá na periférii. Tento trend se pokoušíme organizací Plzeňských farmářských trhů zbrzdit a život do centra Plzně navrátit," uvedl Tomáš Popp, koordinátor trhů z občanského sdružení ENVIC.
Každých 14 dní se Pallova ulice a nádvoří hotelu Gondola zaplní prodejci i zhruba 3000 nakupujícími. Ožívá tak nejen trh, ale i přilehlé uličky.
"Plzeňské farmářské trhy nejsou jen nákupním prostorem, ale i místem setkávání. Setkávání sedláků a výrobců potravin s jejich zákazníky. Což je pro obě skupiny velice cenné. Atmosféra trhu nahrává i ke kontaktům mezi jednotlivými nakupujícími. Mnoho rodin se právě na trzích setkává a užívá si dopolední pohodu," uvedl starosta plzeňského centrálního obvodu Jiří Strobach.
Nabídka regionálních potravin bude i o nadcházejícím víkendu velice pestrá. Uzenáři z Terešova nabídnou opět kompletní sortiment svých uzenin, kdy chybět nebude tlačenka z plece ani domácí nádivka.
Oblíbené se staly všechny pekařské výrobky z pekařství Rendl ze Sušice. U jejich stánku se vždy tvoří nejdelší fronty.
Jako tradičně přijedou zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři ze Slaného a Nebílov.
Skvělé pečivo napečou pekaři z Plzně a Dobřan. Vynikající koláče a dorty nabídne Anděl Station z Plzně. Valašské frgály hledejte u stánku pekařství Fimako. Tyto a mnohé další dobroty na vás budou čekat již tuto sobotu 9. června v Mlýnské strouze v Plzni.
Příští Plzeňské farmářské trhy se pak uskuteční 23. června. Budou ve znamení vítězných regionálních potravin Plzeňského kraje 2012.