Hlavní obsah

Pivo pro hutníky se už vaří. Letos bude temně hořké

Novinky, Petra Jurásková

Na správně hořký polotmavý ležák se mohou letos těšit na Třinecku a Ostravsku. U příležitosti Hutnického dne 2015, který se uskuteční 1. května v Třinci, totiž nošovičtí sládci uvaří pivo Radegast Temně Hořký.

Foto: Petra Jurásková

Várku piva pro hutníky založili dnes v Nošovicích.

Článek

To si budou moci všichni vychutnat nejen na této oslavě hutníků, ale také následně ve vybraných hospodách právě na Třinecku a Ostravsku.

Várku dnes v Nošovicích založili hokejisté Jan Peterek a Zbyněk Irgl, společně s ředitelem pro personalistiku a administrativu Třineckých železáren Ivem Žižkou a ředitelem pivovaru Radegast Ivo Kaňákem.  

Radegast Temně Hořký je polotmavý ležák charakteristický výraznou hořkostí, která je typická pro všechna piva Radegast. Vyšší dávky pečlivě vybraných druhů moravského chmele a netradiční kombinace sladů mu dodávají plnou chuť, říz a jantarovou barvu.  

„Limitovanou várku Radegastu Temně Hořkého už jsme vařili a pivo mělo u chlapů na Moravě velký úspěch. Překvapila je výrazná hořkost, která je u polotmavého piva výjimečná. Věřím, že si speciál dají hutníci nejen na svých oslavách, ale že na něj zajdou i po šichtě do hospody,“ řekl ředitel pivovaru Radegast Ivo Kaňák a dodal, že ve vybraných hospodách bude Temně Hořký ještě nějakou dobu na čepu.  

„Hutnický den je tradiční událostí pro naše spolupracovníky i celý region. A jelikož k výrobě oceli pivo patří od pradávna, ani na letošní akci nemůže chybět,“ podotýká Ivo Žižka.

Hutnický den od odpoledních hodin nabídne návštěvníkům sportovního areálu STaRS v Třinci bohatý program pro všechny generace na několika scénách. Jedna z nich bude výhradně patřit milovníkům zlatavého moku. U Pivní scény si totiž budou moci Temně Hořký v klidu vychutnat a zároveň se dobře pobavit.  

Důležitou roli měli ve středu v Nošovicích i zástupci Ocelářů Jan Peterek a Zbyněk Irgl. Přidáním moravského chmele založili společně s oběma řediteli várku a stvrdili to i podpisem na varní list. „Sládci se tady o pivo určitě dobře postarají. Teď to ještě kluci musí uhrát na ledě tak, abychom mohli výborným pivem zapít úspěšnou sezónu,“ řekl Jan Peterek.

Související témata:

Výběr článků

Načítám