Článek
Pět týdnů je totiž přesně doba, kterou pivovar na výrobu legendárního ležáku potřebuje.
„Legendární ležák vyrábíme podle stejné receptury jako v době jeho vzniku. Kvalita a charakter nového varného zařízení, jakož i odladění v testech nám zaručily, že chuť zůstane zachována i po rozšíření varny. Což právě dnešní kontrola potvrdila, pivo tak může k zákazníkům," sdělil Václav Berka.
Plzeňský Prazdroj investoval do rozšíření kapacity kvůli stále stoupající poptávce po Pilsner Urquell. Nyní je schopen produkovat zhruba o třetinu více než dříve, zhruba 3,5 milionu hektolitrů ročně. Z celkových 280 miliónů korun nákladů připadla většina právě na rozšíření varny. A sice o novou vystírací káď, dva měděné rmutovací kotle, zcezovací káď a mladinovou pánev. Menší část připadla na pořízení deseti nových cylindrokonických tanků, v nichž pivo kvasí a zraje.