Článek
Karneval chutí již po dva dny působí na chuťové pohárky návštěvníků Výstaviště na Černé louce v Ostravě. Jedná se o druhý ročník gastronomické výstavy, která se i tentokrát zaměřuje na širokou veřejnost. V pátek a v sobotu - a také ještě v neděli 18. května - nabízí kuchařskou show s ochutnávkou specialit z projektu Czech specials a Jak šmakuje Moravskoslezsko.
Akce je rozdělena do tří sekcí. V první sekci diváci nahlédli a v neděli ještě i mají možnost nahlédnout do kuchyní vyhlášených restaurací, které jsou členy Asociace hotelů a restaurací České republiky - špičkoví kuchaři v nich připravují degustační menu. Při degustaci obsluhují studenti středních odborných učilišť a středních škol zabývajících se hotelnictvím a restauračním provozem.
Své chuťové buňky mohou lidé vyzkoušet v další sekci, ve které budou připravovat speciality restaurace z Moravskoslezského kraje.
Prostor ke své prezentaci dostali nejen výrobci, distributoři a prodejci jídla a pití, ale také hotely, restaurace, vinařství, pivovary, destilerie a další.
I v neděli 18. května bude pro návštěvníky připravena další kuchařská show, bohatý doprovodný program a spousta chuťových zážitků a kulinářských zajímavostí.
Otevírací doba v neděli 18. května: od 10 do 16 hodin.