Článek
Hotel Slunce v Rýmařově připravil na sváteční sobotní večer 26. října akci s názvem Moravskoslezský večer s degustačním menu a povídáním nejen o jídle.
„Hledat tradiční jídla našeho kraje je díky historickým událostem téměř nadlidský výkon. Můžeme vycházet pouze z toho co náš, ne příliš úrodný, kraj nabízí a ze starých kuchařských sešitků starousedlíků, kteří dokázali to málo, co se zde urodilo, proměnit v kulinářské skvosty,“ uvedla Karla Valová, manažerka Hotelu Slunce.
Návštěvníci se mohou těšit na zvýhodněné čtyřchodové degustační menu složené z vítězných receptů z kuchařek Jak šmakuje Moravskoslezsko prošpikované povídáním o regionálním jídle a okořeněné vzpomínkami rýmařovských starousedlíků jak se dříve vařilo i nadšením mladé generace, které se snaží hledat tradice a vdechovat jim život.
„V rámci této akce bychom rádi našli další zajímavé, regionální recepty. Proto prosíme všechny hospodyňky, aby na akci vzaly i své „poklady“ ukryté v sešitcích s recepty, mohou být i z půdy po babičce, nebo regionální kuchařky a podělily se s námi o recepty. Každá tato snaha bude oceněna kuchařkou Jak šmakuje Moravskoslezsko,“ uzavřela pozvánku na akci Karla Valová
Ochutnat Jak šmakuje Moravskoslezsko můžete v sobotu 26. 10. v 17.00 hodin. Svá místa si rezervujte na tel.: 554 212 790, 777 273 776 nebo na e-mailu: hotelslunce@jeseniky.com