Hlavní obsah

Nová Techno trasa pomáhá turistům najít cestu k technickým památkám na severu Moravy

Novinky, Lenka Hatlapatková

Znáte technické památky v Moravskoslezském kraji? Víte, že díky nové TECHNO TRASE, spojující dvanáct nejvýznamnějších technických památek v kraji, můžete prožít třeba i Fajne léto?

Foto: Ilustrační foto archiv
Článek

Chcete-li se o akci dozvědět více, případně si ověřit své znalosti o technických památkách, přijďte ve čtvrtek 16. srpna do Avion Shopping Parku v Ostravě-Zábřehu, kde proběhne akce s názvem TECHNO TRASA frčí! 

Od 13 do 17 hodin budou v nové jídelní zóně Avionu (v případě pěkného počasí na parkovišti u vchodu směrem na Zábřeh) na vás čekat čtyři zástupci propagující tyto památky - horník, výpravčí, mlynář a vojín.

„Cílem akce je představit a přiblížit lidem tyto jedinečné technické skvosty a zároveň pomoci najít turistům z celé ČR cestu k těmto památkám,“ představil projekt  Moravskoslezského kraje jeho koordinátor Milan Hebelka. Partnery projektu jsou Agentura pro regionální rozvoj (ARR) a 12 technických atraktivit MSK.

„Návštěvníci našeho obchodního centra se tak mohou zapojit soutěží o drobné ceny prostřednictvím kvizů pro rodiny s dětmi, kvizů pro mladé nebo jen soutěží pro děti i dospělé v hrací zóně. Vše úzce souvisí právě s technickými památkami,“ doplnila informace Kateřina Ježková, ředitelka tohoto největšího centra na severní Moravě.

Tušíte, kde se nachází degustační síň hořkého Radegastu nebo pro kolik mužů byla vybudována pevnost Na trati u Bohumína? V tom případě zavítejte ve čtvrtek 16. srpna od 13 hodin do ostravského Avionu, kde najdete všechny odpovědi! Dozvíte se zde mimo jiné i to, že již 17. srpna začne takzvaně Fajne léto, které potrvá až do poloviny září. A oč půjde?

Víkend co víkend budou probíhat v objektech zahrnutých to TECHNO TRASY zábavní akce pro veřejnost, v rámci nichž mohou všichni návštěvníci soutěžit, sbírat razítka do pasu techno trasy nebo si jen tak prohlédnout nádherné historické objekty.

Termíny akcí FAJNEHO LÉTA:

17. 8. Dolní oblast VÍTKOVICE

18. 8. Důl Michal

19. 8. Pivovar Radegast v Nošovicích

25. 8. Pevnost MO S-5 „Na Trati“ u Bohumína

26. 8. Úzkokolejná dráha Osoblaha

  1. 9. Vodní mlýn Wesselsky

  2. 9. Kosárna v Karlovicích ve Slezsku

  8. 9. Hasičské muzeum města Ostravy

  9. 9. Areál čs. opevnění Hlučín-Darkovičky

15. 9. Technické muzeum Tatra Kopřivnice

16. 9. Landek Park

16. 9. Vagonářské muzeum ve Studénce

Související témata:

Výběr článků

Načítám