Hlavní obsah

Nová chlebová linka v Přerově už funguje

Novinky, Barbora Malá - Zouharová

Před měsícem došlo k modernizaci výroby chleba pro Přerovsko. Pekárna Racek po dlouhých 31 letech vyměnila starší kontinuální výrobní linku za moderní etážovou s periodickým pečením.

Foto: Barbora Malá - Zouharová

Pohled do pečící linky

Článek

Pro koncového uživatele je změna velmi důležitá. Díky přesnějšímu způsobu kynutí chleba a hlavně stabilní teplotě zhruba 240˚C se zvýšila kvalita pečeného chleba. Jde hlavně o jistotu dopečené střídy - chlebové výplně, díky které se upřesní aromatické a chuťové vlastnosti.

Nová chlebová linka zvládá až 5000 kusů čerstvého chleba denně, který je distribuován do prodejen v přerovském okrese. 

Modernizace také pomáhá k zvýšení hygienických standardů. Nerezové komponenty, samočistící pekárna a hlavně plná automatizace procesu zaručují až chirurgickou čistotu připravovaného pečiva. Jediný manuální kontakt s chlebem je až na konci procesu, kdy se upečený skládá do přepravek určených k distribuci na prodejny.

Pekárna Racek má v Přerově nejen svoji výrobnu, ale také 14 značkových prodejen.

Související témata:

Výběr článků

Načítám