Hlavní obsah

Nevíte, co jsou pěry či metyje? Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku vám napoví

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Dát lidem recepty na tradiční pokrmy, jejichž krajové názvy mnohým již nic neříkají, oživit zapomenuté chutě, zachovat a šířit bohatství lidových tradic a zvyků - to je hlavní cíl Sdružení cestovního ruchu Slovácko, které se rozhodlo vydat pokračování Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku.

Foto: Region Slovácko

Na tomto formuláři bude možné si kuchařku zamluvit

Článek

Návrat k tradicím, k hodnotám, které utvářely po staletí naši kulturu, se stává stále běžnější součástí našeho života. Platí to i o našem jídelníčku - přitom inspiraci můžete získat prostřednictvím tištěné kuchařky pokrmů ze Slovácka. Ta bude obsahovat recepty posbírané v domácnostech babiček, tetiček, ale i v muzejních archivech. Jídla s názvy jako chábovica, pěry, přesňáky, krájanec či metyje zde dostanou svůj obsah, umožní každému poznat jejich vůni a chuť.

Kuchařka vyjde sice až na počátku října, ale již nyní máte příležitost si ji dopředu zamluvit, nejlépe prostřednictvím informačních center regionu Slovácko - od Břeclavi až po Napajedla. Získáte jistotu, že ji dostanete, náklad bude omezený.

Tradice a folklor jsou také silnou stránkou turistické nabídky regionu Slovácko. A úroveň místní gastronomie tuto nabídku může výrazně podpořit. Mimo jiné nabídkou tradičních jídel.

„Zahraniční turista očekává, že v našich restauracích dostane místní, regionální speciality. Je zbytečné Italům nabízet pizzu či těstoviny, když očekávají něco z místní kuchyně, třeba kachní pečínku. Z tohoto pohledu je zachování tradičních receptur také výzvou pro místní podnikatele,” uvedl Květoslav Tichavský, předseda správní rady regionu Slovácko.

Související témata:

Výběr článků

Načítám