Článek
Návrat k tradicím, k hodnotám, které utvářely po staletí naši kulturu, se stává stále běžnější součástí našeho života. Platí to i o našem jídelníčku - přitom inspiraci můžete získat prostřednictvím tištěné kuchařky pokrmů ze Slovácka. Ta bude obsahovat recepty posbírané v domácnostech babiček, tetiček, ale i v muzejních archivech. Jídla s názvy jako chábovica, pěry, přesňáky, krájanec či metyje zde dostanou svůj obsah, umožní každému poznat jejich vůni a chuť.
Kuchařka vyjde sice až na počátku října, ale již nyní máte příležitost si ji dopředu zamluvit, nejlépe prostřednictvím informačních center regionu Slovácko - od Břeclavi až po Napajedla. Získáte jistotu, že ji dostanete, náklad bude omezený.
Tradice a folklor jsou také silnou stránkou turistické nabídky regionu Slovácko. A úroveň místní gastronomie tuto nabídku může výrazně podpořit. Mimo jiné nabídkou tradičních jídel.
„Zahraniční turista očekává, že v našich restauracích dostane místní, regionální speciality. Je zbytečné Italům nabízet pizzu či těstoviny, když očekávají něco z místní kuchyně, třeba kachní pečínku. Z tohoto pohledu je zachování tradičních receptur také výzvou pro místní podnikatele,” uvedl Květoslav Tichavský, předseda správní rady regionu Slovácko.