Článek
Úroda švestek v letošním roce byla opravdu nebývale štědrá, a to nejen na jižní Moravě, ale i v Jeseníkách, kde švestky konečně dozrály a získaly svou fialovou barvu.
Sladkostí se švestkami z jižní Moravy, kde je sluníčko nejen barví dofialova, ale dává jim i větší cukernatost, srovnávat nemohou, ale i tak jsou výborné. I v Rýmařově, v nadmořské výšce něco málo nad 600 m. n. m., se letos švestkám dařilo.
Restaurace Hotel Slunce v Rýmařově připravila na dny 11. až 13. října akci s názvem NECHTE SE NACHYTAT NA ŠVESTKÁCH aneb Tradiční dobroty se švestkami.
„Po celý víkend u nás můžete ochutnat kynuté knedlíky se švestkami, uzené maso se švestkovou omáčkou, vyhlášený tvarohový koláč se švestkami, domácí pečený čaj se slivovicí i bez, nebo si dát malého švestkového panáčka se sušenou švestičkou na zahřátí - a další dobroty z našich švestiček, kterých se nám letos urodilo nebývalé množství,“ pozvala na akci Karla Valová, manažerka hotelu a jedním dechem dodala. „I do kvasu na slivovici bylo švestek dost – ale to už bude zase jiná akce, kterou plánujeme na začátek příštího roku.”