Článek
„Návštěvnost podle prvních odhadů byla v rozmezí pěti až šesti tisíc návštěvníků, ale s ohledem na víkendové počasí i toto číslo lze považovat za poměrně úspěšné,“ hodnotí situaci za pořadatele Pavel Vysloužil a dodává: „Rádi bychom poděkovali lidem, že nám zachovali přízeň a dorazili. Určitě je to pro nás signál, že má smysl uspořádat festival ve Zlíně i v příštím roce.“
Více než sedmdesátka restaurací a regionálních firem nabízela gurmánské lahůdky i osvědčenou klasiku.
„Největší úspěch ale jednoznačně trhaná masa na všechny možné způsoby. S velkým ohlasem se setkalo i tradiční argentinské Lomito a klobása Choripan. Stejně jako v předchozích letech i letos mohli návštěvníci zkusit i delikatesy, které odpovídají aktuálním gastronomickým trendům. Například náš tradiční host a obhájce titulu Zlatý kuchař Honza Punčochář letos přivezl například hovězí loupanou plec nebo grilovaná vepřové žebírka marinované v černém pivu,“ řekl Pavel Vysloužil
O tom, že třeba i zdravé jídlo může být současně velmi chutné, přesvědčili hosty i šéfkuchaři zlínských restaurací, které uspěly při hlasování mezi návštěvníky. V tradiční anketě o nejlepší restauraci zvítězil zlínský Restaurace UNO Zlín, druhé místo obsadila olomoucká restaurace Lobster a o třetí pozici se podělila cukrárna Ollies a Fit Foodie Restaurant ze Zlína.
Na pódiu se během víkendu vystřídaly kuchařské celebrity v čele s hlavní tváří festivalu Zdeňkem Pohlreichem, který v neděli bavil diváky hned třikrát. „Na Garden Food Festivalu je vždycky parádní atmosféra. To se potvrdilo i dnes. Jsem překvapený kolik lidí přišlo i přes špatné počasí,“ konstatoval populární „šéf“.
Kromě něj bavili návštěvníky například michelinský kuchař Radek Kašpárek, herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, Zlatý kuchař Jan Punčochář a řada dalších.