Hlavní obsah

Modernizovaná pobočka Ostravského informačního servisu už má otevřeno

Novinky, Josef Zajíc

Pobočka Ostravského informačního servisu Elektra byla v době rekonstrukce Nádražní ulice v centru Ostravy přemístěna do prostor městského úřadu Moravská Ostrava a Přívoz. Od 9. ledna je na křižovatce ulic Nádražní a Umělecké zcela nové, moderní centrum informací.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 9.1.2017 Otevření nové, moderní pobočky Ostravského informačního servisu. Pobočka Elektra.

Článek

Práce na rekonstrukci pobočky Ostravského informačního servisu Elektra začaly loni v říjnu. Náklady na rekonstrukci činily 2 050 000 korun a byly hrazeny z rozpočtu města Ostravy.

Kromě stávajících výloh, které zůstaly původní, bylo nainstalováno podlahové topení, které přinese větší komfort pro zákazníky i úsporu nákladů na topení.

Ke změně došlo také u pracoviště informátorů. Uprostřed je pult s dotykovými obrazovkami, ze kterých si návštěvník sám opatří potřebné základní informace, programy divadel, kin a kulturních zařízení. Je zde také prostor pro informační letáky a brožury. V zasklených vitrínách je možné si vybrat z množství propagačních materiálů a suvenýrů.

Moderní interiér, který vytvořilo studio Vysloužil Architekti, zachovává všechny dříve poskytované služby. Velký prostor je nově věnován prezentaci na velkoplošných obrazovkách, na kterých bude operativně měněn obsah.

Kromě dvou nových obslužných míst je na pobočce zkušební kabinka, ve které si zákazníci mohou vyzkoušet oblečení z nabízeného sortimentu. Ostravský informační servis má nové webové stránky se zvyšující se návštěvností, novou řadu suvenýrů Industrial a v sortimentu má nové lokální produkty, kávu, čaj a další.

Pobočka byla slavnostně otevřena 9. ledna v 8.30 hodin za účasti primátora města Ostravy Tomáše Macury, náměstka primátora Zbyňka Pražáka, starostky městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Petry Bernfeldové a jednatele Ostravského informačního servisu Jana Šumbery.

„Jsme rádi, že dnes můžeme otevírat tuto novou zrekonstruovanou pobočku Elektra. V tomto trendu budeme pokračovat, protože doba jde dopředu a je třeba s ní držet krok. Další na řadě plánovaných rekonstrukcí je nyní pobočka u železničního nádraží Ostrava-Svinov,” řekl primátor Tomáš Macura.

Ostravský informační servis (OIS) obsahuje kromě pobočky Elektra: OIS na Hlavním železničním nádraží Ostrava, OIS sousedící s železničním nádražím Ostrava-Svinov, OIS v obchodním centru FORUM Nová Karolina, OIS v Multifunkční aule Gong v Dolní oblastí Vítkovice, OIS na Letišti Leoše Janáčka v Mošnově, OIS na Radniční věži na Prokešově náměstí.

Související témata:

Výběr článků

Načítám