Článek
Do Chuti Jeseníků se zapojilo pětadvacet restaurací a hospůdek po celých Jeseníkách. Návštěvníci je poznají podle speciálního označení u vchodu do restaurace a podle odlišného jídelního lístku. Tradiční dobroty mohou ochutnat návštěvníci vysílače Praděd, Branné, Velkých Losin, areálu Kouty, Rýmařova, Malé Morávky i dalších míst v Jeseníkách.
V nabídce jídel nebudou chybět polévky, hlavní jídla i dezerty. Každá restaurace bude nabízet nejméně jedno kompletní menu.
Milovníci jídla se mohou těšit například na Losinské zelné párky, Mikulovické knedlíky, bramborové placky s povidly, zapečené Javornické klobásy, horský bigos, waflové skládanečky nebo zelný guláš.
Kompletní seznam restaurací, kde bude od zítřka možné ochutnat tradiční jídla Jeseníků je k vidění na http://www.chutjeseniku.cz/restaurace.
Fanouškem Chuti Jeseníků se můžete stát také přes sociální síť Facebook, stránku festivalu najdete na www.facebook.com/chutjeseniku.

Losinské zelné párky a mikulovické knedlíky - tip na vynikající oběd v regionu pod Pradědem

Touto samolepkou budou označeny restaurace Chuti Jeseníků

Bramborové placky s povidly - lahodná tečka na závěr menu Jeseníků

Tady všude můžete ochutnat tradiční jídla Jeseníků