Hlavní obsah

Lahodná chuť i vůně medovníku a medovina, co zahřeje. V Poličce připravují sladkou výstavu

Novinky, Alena Zavoralová

Výroba svíček, ochutnávka medoviny, sladkého medovníku či medových perníčků i přednáška o včelách a včelaření. Netradiční vernisáž v poličském muzeu bude plná chutí a vůní.

Foto: muzeum
Článek

„Výstavu O včelách a lidech zahájíme v sobotu 7. října ve 14.00 hodin ve výstavních sálech muzea. K ochutnání budou připraveny různé druhy medu a návštěvníci se mohou těšit na medové perníčky, medovník, medovinu nebo medovou limonádu. Připravena bude také tvořivá dílna, kde si vyrobíte drobné svíčky ze včelího vosku,“ uvedla kurátorka výstavy Mgr. Pavla Juklová.

„Návštěvníci se také dozvědí, v čem jsou včely užitečné, jaký je život včely dělnice, včelího trubce nebo včelí matky, kde včely bydlí a jak se spolu dorozumívají. Proč včely tančí nebo proč se jim oznamovala smrt hospodáře. To je pouze několik otázek, které nejen dětským návštěvníkům zodpoví včelí průvodkyně Medulka. Práci člověka ve včelíně představí a atmosféru výstavy dokreslí sbírkové předměty používané od dávné minulosti až dodnes,“ dodala.

Výstava má i interaktivní část, kde si pak děti mohou vyzkoušet, jak včela sbírá pyl, jak krmí larvy, jak staví své voskové obydlí nebo se prostřednictvím hry seznámí se stavbou těla včely.

Součástí jsou také makrofotografie Ze života včely včelaře Josefa Permedly.

Výstava potrvá do 7. ledna 2018.

Výběr článků

Načítám