Článek
Restaurace Hotelu Slunce se zapojila do projektu Moravskoslezského kraje s názvem Jak šmakuje Moravskoslezsko, který má za cíl
Restaurace Hotelu Slunce se zapojila do projektu Moravskoslezského kraje s názvem Jak šmakuje Moravskoslezsko, který má za cíl propagovat tradiční regionální kuchyni a šířit ji po restauracích celého kraje.
V restauraci hotelu Slunce můžete například ochutnat domácí škvarkovou pomazánku s domácím podmáslovým chlebíkem, při konzumaci polévky s názvem Kozí brada, zjistíte, proč získala tento svůj netradiční název. Z hlavních hodů lze doporučit králíka na víně s pastyňákovo-bramborovým pyré a jako dezert si pak můžete vychutnat domácí tvarohový koláč s ovocem a drobenkou.
„Podmínkou projektu Jak šmakuje Moravskoslezsko je vybrat a respektovat recepty z kuchařek „Jak šmakuje Moravskoslezsko“. Snažili jsme se vybrat to nejlepší, co obě kuchařky, které vydal krajský úřad, nabízejí. Většina vybraných jídel na víkendovém menu se umístila na stupních vítězů. Musím se přiznat, že lehkost přípravy a hlavně výborné chutě pokrmů nás velmi mile překvapila,“ uvedla s úsměvem Karla Valová, manažerka Hotelu Slunce.
Restaurace Hotelu Slunce připravila pro své hosty nejen velmi chutné pokrmy ale i malé překvapení. Při objednávce menu pro 2 osoby získají zákazníci kuchařku regionálních specialit „Jak šmakuje Moravskoslezsko“ zdarma.