Článek
Výlov začíná v časných ranních hodinách. Nevšední zážitek, kterým práce mistrů Petrova cechu bezesporu je, můžete navíc spojit s prohlídkou zámku Tovačov, zábavou na kolotočích či s ochutnávkami místních rybích specialit. Právě pochoutky jsou tím, co do Tovačova už léta přivádí návštěvníky z celého Olomouckého kraje.
„Z rybníka taháme průměrně pět set metráků ryb. K mání budou nejen kapři, ale i tolstolobici, amuři, štiky a sumci,“ informoval správce Hradeckého rybníka Jiří Zahradníček.
Původní tovačovské rybníky byly jako vodní příkopy součástí účinného obranného systému tovačovské tvrze. Od 16. století za Pernštejnů se začalo s jejich velmi úspěšným hospodářským využitím, díky kterému získal rod své bohatství.
Obnoveny v dnešní podobě byly rybníky – Hradecký (165 ha), Křenovský (16 ha) a Kolečko (5 ha) – po 2. světové válce. Dnes na celkové výměře 330 hektarů vodní plochy hospodaří Rybářství Přerov.