Článek
Kromě Zdeňka Pohlreicha, který své umění představí živě na pódiu ve Zlíně i dalších městech, mohou návštěvníci potkat na festivalech i další osobnosti české gastronomické scény.
Objeví se zde například herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek, známý olomoucký kuchař Jaroslav Klár nebo specialistka na asijskou kuchyni Kamila „Kamu“ Rundusová a řada jiných kuchařů z regionálních i známých tuzemských restaurací.
Po oba festivalové dny bude na pódiu připravený i další program včetně porcování obřích ryb, papričkové ohnivé show a dalších zajímavých kulinárních prezentací.
V rámci Garden Food Festivalu si zde na své přijdou milovníci vybraných delikates, ale i příznivci tradiční české kuchyně. „Návštěvníci se zde mohou seznámit se zajímavými gastro koncepty z celé republiky nebo třeba s tím, co se vaří a jí v Brazílii, na Srí Lance, Polsku, Itálii nebo na Slovensku,“ uvádí za organizátory Pavel Vysloužil a dodává: „Ochutnat budou mít možnost i exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, foie gras a další speciality z jater kachen a hus, farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína či pivo z minipivovarů.“
Letošní festivalovou sezónu pod hlavičkou Garden Food Festival zahájí již tradičně akce v Olomouci. Ve dnech 13. – 14. května se ve Smetanových sadech uskuteční už 3. ročník úspěšného projektu.
Letos poprvé se na něj mohou těšit i obyvatelé Ostravy v areálu Dolních Vítkovic, a to v termínu 10. – 11. června. O víkendu 2. – 3. září podruhé ožije gastronomickým festivalem i zlínský zámecký park a místní zámek. Na všech třech místech bude platit opět jednotná festivalová měna – grešle. Připravený bude atraktivní program pro celou rodinu.
Garden Food Festival je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, který není svázán žádnými hranicemi. Akce pravidelně navštěvuje přes 12 tisíc návštěvníků. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městech, krajích i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře.