Článek
K vidění bude zabijačka připravená na historickém řeznickém vybavení. Pojíst zabijačkové lahůdky, popít dobré pivo a posedět budou návštěvníci moci ve vytápěném stanu nebo ve vytápěné místnosti. O zábavu se postará Franta Albrecht se svojí harmonikou.
Co vše bude možné ochutnat přímo na místě na zabijačce? Zabijačkovou polévku, jaternice, kroupová jelita, zabijačkový guláš, ovar, výpečky se zelím, světlou, tmavou a slezskou tlačenku, střešovické taliány a staročeské párky.
Střešovické taliány jsou vyráběné ještě podle staré, československé státní normy. Jde o výrobek z vepřového masa, který se vaří, ale neudí. Jeho výroba trvá zhruba týden. Vypadá jako větší buřt. Před konzumací se půl hodiny ohřívá, pak se podává s křenem a hořčicí. Střešovické taliány se dostaly do finále soutěže Jak chutná Praha.
Na zabijačku se dostanete tramvajemi číslo 1, 2,18 do stanice Ořechovka.