Článek
"Když přišla nabídka účastnit se veletrhu Gastro Tour v Praze, neváhali jsme ani minutu. Hned jsme začali vymýšlet, co originálního do Prahy povezeme. Bylo nám jasné, že to musí být to nejlepší z Jeseníků," vysvětlila provozní manažerka šumperské kavárny PředMěstí Dáša Čiscoňová. "Volba padla na loučenské pivo Kvasslav, domácí paštiky, jablečné koláče, škvarky s domácím chlebem, absint z Bělé, místní pálenku," dodala.
Stánek byl po celou sobotu v obležení hostů. "Nejvíc jsme udali domácí paštiky, koláčů a samozřejmě kávy. Tu jsme připravovali alternativní metodou přes vacuum pot, takže procedura lahodící oku i chuťovým buňkám. Plná chuť kávy totiž zůstane zachována," řekl číšník Martin.
Tato metoda přípravy oslovila i profesionály, nejedná se totiž o běžnou nabídku kaváren. "Na tento způsob přípravy kávy se přišlo podívat i několik kuchařů profesionálů, kteří něco podobného ještě neviděli. Moc se jim to líbilo a kávu si velmi pochvalovali," doplňuje číšník Martin.
Stánek kavárny PředMěstí byl vyzdoben povídáním o regionálních produktech Jeseníků i reklamou na gastronomický festival Chuť Jeseníků. Atmosféra byla velmi příjemná a obsluhující personál trpělivě vykládal hostům odkud ten který nápoj či jídlo pochází a jak se připravuje. Zájem o informace ze strany stovek návštěvníků stánku byl obrovský.
"Každý druhý sliboval, že se do Jeseníků do roka a do dne přijede podívat. Tak doufáme, že to dodrží," směje se servírka Dáša.
Šumperská kavárna PředMěstí je sociálním podnikem, což znamená, že zaměstnává lidi s handicapem, osoby pečující o příbuzného či diskriminované cizince. Kavárna se orientuje výhradně na regionální produkty, domácí výrobu a pyšní se výjimečným interiérem. Kavárnu najdete v centru Šumperka.