Článek
U příležitosti EHD 2016 (Dnů evropského dědictví) proběhne na zámku v Hořovicích tradiční a mezi návštěvníky oblíbená akce Dny zámecké kuchyně. Zámecká kuchařka paní Nora připraví pokrmy podle dochovaných zámeckých jídelních lístků, kdy již jejich libá vůně vás nenechá v klidu.
Při speciálních prohlídkách zaměřených na gastronomii získáte vědomosti nejen o tom, jak správně prostřít k odpolednímu čaji, ale například obdržíte recept na pivní polévku pro šestinedělky.
Prohlídka povede kolem jídelního výtahu, malé jídelny se snídaní, knihovny a ložnice, salónu s ukázkou nápojového skla, velké jídelny s bohatou slavnostní tabulí, oválné knihovny s ukázkou stolování v přírodě, herny a dále modrým salónkem s ukázkou teplých nápojů do ložnice s prostřeným postním stolem.
Prohlídka s odborným výkladem o stolničení potrvá zhruba 90 minut.