Článek
Předposlední říjnovou neděli (21. 10.) se nádvoří bývalé Jezuitské koleje v Uherském Hradišti promění v kulinářskou Mekku. Na 20 amatérských kuchařů i profíků si v prostorách historické budovy otevře mezi 11. až 15. hodinou improvizované restaurace a nabídne návštěvníkům své kulinářské umění.
Lidé si zde budou moci pochutnat na sladkých, slaných, teplých i studených pokrmech a nápojích domácí produkce. Dorty a zákusky, palačinky, dýňová polévka s chilli papričkami, sushi, party burgery s kozím sýrem, šunkové sandwiche s plátkem manga a chilli, špecle, dušené vepřové nebo třeba lokální čepované pivo z minipivovarů.
Toť jen malá ukázka z toho, na co se mohou návštěvníci uherskohradišťského food festivalu těšit. Z nepřeberného množství nabízených pokrmů si tak vybere doopravdy každý.
Koncept festivalu "dočasných restaurací na jeden den", během nichž si může kdokoli vyzkoušet roli kuchaře a pohostit příchozí návštěvníky, vznikl jako komunitní projekt před 7 lety ve Finsku. Festival získal u veřejnosti velmi rychle na popularitě a v průběhu několika let se rozšířil po celém světě. V České republice se koná každoročně na několika místech, ve Zlínském kraji pak naposledy v září tohoto roku ve Zlíně. V případě Uherského Hradiště se přitom jedná o zcela 1. ročník.
Cílem akce je nejen umožnit lidem prezentovat své kulinářské umění, ale rovněž se společně bavit, setkávat, inspirovat a sdílet mezi sebou nové kulinářské zážitky.
Máte-li tak zájem zažít neopakovatelnou atmosféru ojedinělého food festivalu v České republice, rozhodně si nenechte tuto akci ujít. Vstup je pro návštěvníky volný.