Hlavní obsah

Česká republika má další výčepní legendu

Novinky, Alena Lochmannová

Prazdroj ocenil Julia Vanyu z Kadaně za to, že čepuje pivo s úctou a láskou už 25 let.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Julius Vanya se zařadil mezi nové výčepní legendy.

Článek

Plzeňský Prazdroj dekoroval titulem "výčepní legenda" Julia Vanyu z kadaňského Švejk restaurantu U Věžičky. Oceněný výčepní se totiž poctivému čepování plzeňského piva a srdečné péči o něj věnuje už 25 let.

Julius Vanya se zařadil mezi nové výčepní legendy. Hospodský ze Švejk restaurantu U Věžičky načepoval své první pivo ve vlastní restauraci už na začátku 90. let. U poctivé práce za výčepem a péče o pivo však zůstal dodnes a stále se stará o to, aby všichni hosté z jeho podniku odcházeli s dobrým pocitem, že si vychutnali jedinečný a nejlépe načepovaný plzeňský ležák. I díky tomu získal včera od Plzeňského Prazdroje výjimečné ocenění.

„Jsem touhle cenou velmi poctěn. Určitým způsobem vyvažuje mou několikaletou snahu za výčepem a úsilí servírovat hostům jen zcela perfektní pivo. Zároveň mi dodává sílu pro další roky práce," říká Julius Vanya, nová výčepní legenda ze Švejk restaurantu U Věžičky v Kadani.

Švejk restaurant je ryze český řetězec. Po celé republice najdeme hned několik podniků inspirovaných hlavním hrdinou Haškova humoristického románu a atmosférou prvorepublikových hostinců. Snaží se vyzdvihnout to nejlepší z Čech, kadaňská provozovna U Věžičky má nyní dokonce jednoho z nejváženějších českých výčepních. I díky jeho osobnosti se tady načepované půllitry chlubí poctivou krémovou pěnou a pivo chutná tak, jak má skutečný plzeňský originál chutnat.

Plzeňský ležák na čepu doplňuje ve Švejk restaurantech moderní česká kuchyně. Ta zachovává tradiční recepty, vaří se však nejmodernějšími technologiemi. Celkový gastronomický zážitek je podpořen českým porcelánem, příbory i sklem předních tuzemských značek, ale také lidovou hudbou a dobovým oblečením personálu.

Výběr článků

Načítám