Článek
Slavnostní tabule předváděli podle vylosovaného tématu žáci učebního oboru kuchař - číšník. Výsledkem byly vzorně a vkusně připravené stoly pro hostiny konané při různých příležitostech a životních událostech. V tomto případě nebyly tedy k vidění vlastní potraviny, ale prostředí, které budou žáci po příchodu do praxe pro zákazníky připravit.
Vlastní potravinářské výrobky prezentovali žáci dalších učebních oborů. Budoucí cukrářky a cukráři měli za úkol vyrobit slavnostní dort. Ani zde určitě nebude v budoucnu nouze o nápadité sladkosti, které se budou velmi dobře vyjímat při jakékoli akci. Dort s kravičkami byl například určen pro oslavu zemědělce, další s logem Viktorie Plzeň byl obdivován sportovci, ale byly k vidění i dorty určené pro oslavu narozenin nebo pro chlapečky, či holčičky.
Mladí pekaři se zase pochlubili výrobky z jemného a běžného těsta. Ukázali, že ze zdánlivě běžných, každodenně konzumovaných potravin, je možné vytvořit zajímavé varianty pro slavnostní příležitosti.
V konkurenci ostatních výrobců se neztratili ani adepti na výuční list v oboru řezník - uzenář. Jejich úkolem bylo zhotovit drobné masové výrobky, dušené výrobky a výrobky vařené výroby. jejich výrobky byly stylizovány do podoby zvířat nebo ptáků, takže kromě dalších smyslů si přišel na své i zrak.
Je tedy škoda, že zájem mladých o učební obory stále klesá, přestože uplatnění v uvedených oborech na trhu práce je velmi dobré nejen v regionu Klatovska. Zástupkyně ředitele školy pro teoretické vyučování Ing. Magda Netíková to dokládá na oboru řezník - uzenář, kde zájem o tuto profesi je mezi zaměstnavateli velký, ale počet žáků, kteří obor dokončí, neustále klesá.