Článek
Společnost BS vinařské potřeby přišla v roce 2017 jako první na český trh se službou měření kyslíku ve víně přímo v terénu. Na základě zkušeností z různých vinařství a také vědeckých výsledků z Mendelovy univerzity se proto společnost rozhodla uspořádat odbornou přednášku vedenou Mojmírem Baroněm ze Zahradnické fakulty a Milošem Vidlářem z BS vinařské potřeby.
„Rádi bychom našim zákazníkům představili téma oxidace a celkového řízení hladiny kyslíku ve víně v podstatě již od sběru hroznů až po proces lahvování a zrání vína,“ přibližuje Vidlář a doplňuje: „Kvalita vína a obsah kyslíku ve víně jsou dvě spojité nádoby, jejichž řízení není jednoduchou záležitostí.“
Základní body semináře se budou věnovat následujícím oblastem:
- kyslík při zpracování vína,
- kyslík při fermentaci,
- kyslík při zrání a školení vína,
- kyslík při finalizaci a jeho vliv na konečný produkt.
V rámci přednášky budou prezentovány také výsledky měření provedených ve vinařství Kolby a Reisten s důrazem na porovnání různých přístupů v procesu managementu kyslíku. Vzorky těchto vín budou degustovány a odborně okomentovány.
Seminář se uskuteční 2. března od 9 do 13 hodin na půdě Zahradnické fakulty Mendelovy Univerzity v Lednici, budova D1, místnost DP1.
Další informace na www.vinarskepotreby.cz.