Článek
Návštěvníci se mohou těšit praktické ukázky domácího pečení kváskového chleba, seznámí se s vhodnými tradičními i méně známými moukami. Chybět nebudou praktické ukázky pečení, ochutnávky chlebů a recepty od nejpovolanějších - profesionálních pekařů či autorů kváskových kuchařek. Na akci proběhne křest knihy Jany Berkové Kvásková kuchařka.
Připravena bude rovněž pestrá ochutnávka tuzemských biovín, a to známých i méně známých odrůd. Po celý den budou otevřeny prostory firmy k nahlédnutí a seznámení s jednotlivými provozy. Zájemci si budou moci prohlédnout například bezlepkový mlýn, balírny i sklady.
Oslava ekologického zemědělství
Bioslavnosti jsou oslavou ekologického zemědělství a aktuální sezóny sklizně. Proto bude veškeré občerstvení v bio kvalitě.
„V nabídce budou masové speciality z bio jehněčího z místní ekofarmy Agrisen – jehněčí steaky, klobásky, beran na grilu a pokrmy z bio vepřového masa z ekofarmy ve Velkých Hostěrádkách. Nezapomeneme ani na vegetariánské a veganské pokrmy, včetně fresh nápojů, zmrzliny a dezertů. Mlsným jazýčkům nabídneme naše osvědčené pohankové palačinky a jako novinku ječné lívance,” řekla Barbora Hernychová z Probio.
Akci bude moderovat herečka Kamila Špráchalová, která je nadšenou kuchařkou a propagátorkou biopotravin. Příznivci kvalitní hudby se mohou těšit mimo jiné na vystoupení skupin Longital, Medial Banana, Jelen a Bombarďák. Jako zlatý hřeb večera pak vystoupí Luboš Pospíšil. Podrobnosti o programu na Bioslavnosti.cz.