Článek
Co se týká vánočního jídelníčku, dojde u Staši na klasiku i experimenty. „Na štědrovečerní tabuli u nás nesmí chybět smažený kapr, skvělý bramborový salát a zeleninová polévka ani kuřecí řízek, který miluju,“ řekl Novinkám.
Příprava vánočního menu je obvykle v režii maminky, která dle Romanových slov umí štědrovečerní večeři dokonale, letos se ale vaření nevyhne ani jemu. A coby nový MasterChef má laťku nastavenou hodně vysoko.
„Nejvíc se těším na přípravu kapra. S tím tak velkou zkušenost nemám, takže to bude opět nějaká novinka,“ usmívá se.
Zatímco slané vánoční pokrmy si Staša rád dopřeje, na sladké moc není. Ale když už, nejraději má vanilkové rohlíčky a linecké. „Ničím neslepované, prostě jen tak. A nejlíp chutnají na Boží hod s kakaem,“ dodal.
„Miluju vanilkové rohlíčky od babičky. Tady je úplně obyčejný recept.”
Vanilkové rohlíčky podle babičky Romana Staši
INGREDIENCE
- 400 g hladké mouky
- 100 g cukru krupice
- 100 g másla
- 100 g sádla
- 1 vejce
- 100 g najemno nastrouhaných ořechů a mandlí
- na obalení vanilkový cukr
POSTUP:
- Vše kromě vanilkového cukru smícháme, uděláme těsto, zabalíme do fresh folie a dáme odpočinout přes noc do lednice.
- Druhý den rozválíme těsto na tenký váleček, nařežeme na kousky, vytvarujeme do podoby rohlíčků a vložíme do předehřáté trouby na 160 stupňů Celsia na cca 4 minuty.
- Upečené rohlíčky ihned po vyndání z trouby obalujeme ve vanilkovém cukru.